Sankarikoiria 2019

Moni koira on suoranainen arjen sankari, sillä rakkaalla lemmikillä on suuri vaikutus omistajansa hyvinvointiin. Moni kokee ilman lemmikkiä yksinäisyyttä, jota koira parhaimmillaan lievittää erittäin tehokkaasti. Se on ystävä, joka seisoo rinnalla niin elämän ylä- kuin alamäissäkin. On olemassa myös koiria, jotka ovat yltäneet merkittäviin sankaritekoihin. Esimerkiksi Kennelliitto palkitsee tällaisia koiria urotöistään. Esittelemme tässä artikkelissa muutaman Kennelliiton vuonna 2019 valitseman sankarikoiran ja Conan-nimisen sankarikoiran, joka pääsi vierailulle Valkoiseen taloon suuren urotekonsa jälkeen. Jos sankarikoirien tarinat kiinnostavat sinua, löydät tästä artikkelista muutaman todella kiinnostavan sankaritarinan, joissa koirat ovat pelastaneet ihmishenkiä ja jopa auttaneet ottamaan kiinni pelätyn terroristin.

Toivo

Toivo on länsigöötanmaanpystykorva, joka toimii arjessa perheensä arjen sankarina. Pienestä koostaan huolimatta Toivo pystyi myös aivan erityiseen sankaritekoon, jonka ansiosta tänä vuonna Toivo palkitaan Kennelliiton valitsemana sankarikoirana. Toivon nimittäin hälytti perheensä naapurille apua naapurin kaaduttua asunnossaan. Toivo reagoi uhkaavaan tilanteeseen haukkumalla ja kallistelemalla päätään, jolloin sen omistaja havaitsi naapurin avunhuudot. Ilman Toivoa naapurin avuntarvetta ei olisi huomattu, mutta Toivon ansiosta naapuri sai apua.

Toivon tarina on myös tarina siitä, kuinka tärkeää omistajan on tuntea lemmikkinsä ja luoda siihen vahva side. Toivon omistaja huomasi, että Toivon käytöksessä on jotakin poikkeuksellista ja osasi lähteä tutkimaan asiaa lähemmin. Ellei omistaja olisi tuntenut Toivoa niin hyvin, olisi hän saattanut ajatella, että Toivosta on tullut yhtäkkiä tottelematon ja yrittänyt vain saada haukkumisen loppumaan. Omistaja kuitenkin tunsi Toivon ja tiesi, että koiran periksiantamattomuudessa oli jotakin tavallisuudesta poikkeavaa. Ilman Toivon ja omistajan välistä hyvää ja toimivaa suhdetta ahdingossa olleen naapurin hätä olisikin saattanut jäädä huomaamatta.

Frank

Toinen sankarikoiramme Frank on rodultaan irlanninsusikoira. Urotyöhön Frank ylsi herätettyään perheensä sähköpalon jälkeen. Frankin ansiosta koko nukkumassa ollut perhe pelastui. Koirat reagoivat yleensä ihmistä herkemmin tulipaloihin ja havaitsevat tarkoilla aisteillaan melko varhaisessa vaiheessa, että jotain on vialla. Niin kävin nytkin ja tarinalla on onnellinen loppu!

Jo rakennusvaiheessa rakennuksissa onkin tärkeää huomioida paloturvallisuusseikat, sillä kaikissa kodeissa ei suinkaan asu Toivon ja Frankin kaltaisia sankareita. Hyviä varusteita tätä varten löytyy byggmax-verkkokaupasta. Samasta kaupasta löytyy hyviä tarvikkeita myös näiden arjen sankareiden elinolosuhteiden parantamiseen, sillä Byxxmaxista löytyy esimerkiksi hyviä tarvikkeita tukevan koiratarhan rakentamista varten. Turvallisessa tarhassa paras ystäväsi voi ulkoilla silloinkin, kun et itse ehdi lenkille.

Conan – sankarikoira Yhdysvalloista

Koirat ovat aina kiehtoneet ihmisiä niin elokuvissa kuin tosielämässäkin ja myös muualla maailmassa sankarikoirat ovat saaneet tänäkin vuonna tunnustusta. Koirat ovat olleet mukana sodissa ja rauhassa ja toimineet sankareina esimerkiksi maanjäristysten raivaustöissä auttaen pelastamaan ihmishenkiä. Ne ovat myös auttaneet ottamaan kiinni terroristeja, kuten seuraavaksi esittelemämme sankarikoira Conan.

Valtameren toisella puolella Yhdysvalloissa Conan-niminen sankarikoira pääsi vierailemaan Valkoiseen taloon ja tämä vierailu sai runsaasti medianäkyvyyttä. Conan on työskennellyt sotilastyökoirana ja sankarin asemaan se nousi autettuaan ottamaan kiinni terroristin. Valkoisessa talossa Conan vieraili 25.11.2019. Vain harva ihminenkään pääsee vierailemaan Valkoisessa talossa presidentin vieraana, mikä kertoo siitä, millaista arvostusta Conan urotekonsa ansiosta kotimaassaan nauttii.