Miksi koiran sanotaan olevan ihmisen paras ystävä?

On jo lähes kulunut fraasi, että koira on ihmisen paras ystävä. Kuitenkin tämä fraasi on monen ihmisen kohdalla aivan totta. Mistä tämä sanonta on saanut alkunsa ja onko siinä todenperää? Tässä artikkelissa otamme kantaa tähän kuluneeseen, mutta niin kovin osuvaan fraasiin.

Koira on luotettava ystävä

Moni meistä on tullut ystävän tai poika- tai tyttöystävän pettämäksi. Luottamuksen menettäminen on vaikea paikka ja monen onkin vaikea luottaa enää toisiin ihmisiin sen jälkeen. Tämä on yksi syy, miksi moni viihtyy paremmin koiran, tai muun lemmikkieläimen, kanssa kuin toisten ihmisten. Koira on nimittäin luotettava ystävä. Se on aina paikalla, kun haluat keventää sydäntäsi tai olla toisen lähellä. Se ei kerro salaisuuksiasi eteenpäin eikä tavoittele omaa etuaan.

Älä koskaan anna koiraa lahjaksi

Vaikka koiran sanotaankin olevan ihmisen paras lahja, ei se kuitenkaan ole sopiva lahja – edes ystävänpäivänä, vaikka ihmisen parhaasta ystävästä puhutaankin. Koiran hankinnan tulee aina olla tarkkaan harkittu päätös, jota ei pitäisi tehdä kevein perustein. Jotta koirasta voisi tulla ihmisen paras ystävä, on sille oltava riittävästi aikaa ja sen kouluttamiseen on panostettava asianmukaisella tavalla. Muutoin koira on vaarassa joutua kiertoon kodinvaihtajakoiraksi ongelmakoira-statuksella.

Jos siis etsinnässä on YSTÄVÄNPÄIVÄ LAHJA – TYTTÖYSTÄVÄ & POIKAYSTÄVÄ -, älä edesharkitse antavasi lahjaksi koiraa. Anna mieluummin jotakin muuta, josta lahjansaaja ilahtuu. Koiran hankinta voi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi siinä vaiheessa, kun suhteenne syvenee ja olette muuttamassa yhteen ja teillä on riittävästi aikaa, rahaa ja tilaa uudelle perheenjäsenelle. Tällöinkin koiran hankinnan tulee olla tarkkaan harkittu yhteinen päätös!

Koira on palvelualtis

Terve koira on palvelualtis. Se haluaa miellyttää isäntäänsä tai emäntäänsä ja ottaa osaa tämän elämään. Se on aina valmiina lähdössä lenkille tai leikkimään ja oppimaan uusia asioita. Koira onkin innokas harrastekaveri, jolla ei juurikaan ole huonoja päiviä. Koiran hyväntuulisuus ja innokkuus saakin myös koiran omistajan helposti innostumaan ja tulemaan hyvälle tuulelle.

Koiran palvelualttiutta voidaan käyttää monin tavoin hyödyksi ja sen lisäksi, että kotioloissa koira on monen ihmisen paras ystävä, palvelevat koirat myös monissa tärkeissä tehtävissä. Koirat ovat esimerkiksi pelastaneet monia ihmishenkiä raunioista ja metsistä. Monet tarinat kertovat koirien uskomattomista urotöistä ja siitä, kuinka monin eri tavoin koirat voivat ilahduttaa ihmisiä. Upeiden sankarikoirien tarinoita on aina kiva lukea!

Koiran kanssa on helppo olla

Eräs syistä, joiden vuoksi koiran sanotaan olevan ihmisen paras ystävä, on se, että koiran kanssa on helppo olla. Koiran edessä ei tarvitse esittää mitään muuta kuin olet, sillä koira hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet – olettaen tietenkin, että kohtelet koiraa hyvin. Koira ei arvostele ulkonäköäsi tai vaatteitasi eikä välitä siitä, onko tukkasi viimeisen päälle leikattu tai silmälasisi trendikkäät. Juuri tästä syystä koiran seurassa on niin helppo olla!

Esimerkiksi joissakin kirjastoissa ja kouluissa on huomattu tämä ja koiria käytetään luku- ja kasvatuskoirina, joille pienet lukemaan opettelevat lapset voivat lukea ääneen. Monen lapsen on helpompi lukea ääneen kärsivälliselle koiralle, joka ei naura virheiden sattuessa, kuin toisille ihmisille. Etenkin luokassa ääneen lukeminen voi olla monelle kova paikka, jota lukukoiralle lukeminen voi helpottaa. Lukukoirat ovatkin hyvä osoitus siitä, kuinka luovalla tavalla ihmiset ovat käyttäneet hyväkseen koiran palvelualttiutta.