Kun koira sairastuu tai loukkaantuu – Mistä rahaa eläinlääkärikuluihin?

Koira on ihmisen paras ystävä monessakin mielessä. Koirat tarjoavat omistajilleen pyyteetöntä rakkautta, ne eivät tuomitse, ne ovat aina iloisia meidät nähdessään ja pysyvät rinnallamme sekä hyvinä että huonoina päivinä. Tästä syystä koirasta on tullut monelle toiseen ihmiseen rinnastettava perheenjäsen, jonka terveydestä ja hyvinvoinnista halutaan huolehtia samalla tapaa.

Koiran vakuutus

Koiran onnellinen ja terve elämä ei ole aina itsestään selvää. Joskus koira sairastuu vakavasti tai joutuu onnettomuuteen, jolloin se loukkaantuu. Tällöin koira vaatii välitöntä sairaalahoitoa. Toisin kuin Suomessa asuvien ihmisten tapauksessa, koiran “sosiaaliturva” ei ole automaattinen oikeus, jonka koira saisi pennusta pitäen. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli koiralla ei ole ennestään vakuutusta, kaatuvat kaikki eläinlääkärikulut omistajan maksettavaksi – ilman Kela-korvauksia tai muita avustuksia.

Jos koira joutuu vaativaan leikkaukseen ja jää sairaalaan useaksi vuorokaudeksi, eläinlääkärikulut voivat nousta tuhansiin euroihin. Tästä syystä monet omistajat hankkivat koirilleen lemmikkivakuutuksen, joka kattaa vakuutusehdoista riippuen niin eläinlääkärikulut, sairaalassa vietetyt yöt, lääkkeet, laboratoriomaksut, nukutukset, tutkimukset kuin kuntoutuksen.

Se, mitä lemmikkivakuutukseen kuuluu, riippuu pitkälti vakuutusyhtiöstä. Toiset korvaavat enemmän, toiset vähemmän. Toisessa yhtiössä omistajan omavastuu on suurempi, toisessa pienempi. Lisäksi koiran rotu, aikaisemmat sairaudet sekä asuinpaikka vaikuttavat vakuutusmaksujen määrään.

Mistä rahaa yllättäviin eläinlääkärikuluihin?

Samalla on kuitenkin totta, että läheskään kaikki Suomen koirat eivät ole vakuutettuja. Vakuutuksen puuttuminen voi johtua esimerkiksi omistajan tietämättömyydestä tai yksinkertaisesti siitä, että koiran vakuuttamiseen ei ole riittävästi rahaa. Monet omistajat voivat myös uskoa, että mikäli karvakuonosta pidetään tarpeeksi hyvää huolta, se ei sairastu eikä joudu onnettomuuksiin. Tällöin monet kuitenkin unohtavat, että elämä on täynnä yllätyksiä, eikä niitä voida aina välttää.

Jos koira sairastuu tai loukkaantuu vakavasti ja vaatii kiireellisiä toimenpiteitä, omistaja voi joutua äärimmäisen vaikean tilanteen eteen, kun huomataan, että rahat eivät riitä koiran kulujen kattamiseksi. Joskus sukulainen tai ystävä onnistuu ryntäämään apuun, mutta näin ei käy läheskään kaikissa tilanteissa. Tällöin kiperän tilanteen voi ratkaista vakuudeton kulutusluotto.

Vakuudettomalla kulutusluotolla tarkoitetaan kulutustarkoitukseen suunnattua luottoa, jonka saamiseksi pankille tai rahoituslaitokselle ei tarvitse esittää vakuuksia tai takaajaa. Vakuudettomuutensa ansiosta tämän lainan hakeminen ja saaminen onnistuu usein jopa vartin sisällä, jonka ansiosta lainan hakeminen sopii hyvin myös äärimmäisiin hätätapauksiin, kuten koiran eläinlääkärikulujen kattamiseen.

Ennen minkä tahansa lainatarjouksen hyväksymistä kilpailuta lainat vain muutamassa minuutissa Rahalaitoksen nettisivuilla. Lainojen kilpailutuksen avulla selvität nopeasti, mikä saamistasi lainatarjouksista on kaikkein edullisin, sillä onhan tärkeää, että laina, jota haet koirasi eläinlääkärikulujen kattamiseksi ei vie sinua vararikkoon.

Vaikka lainojen kilpailutus kuulostaa pitkältä ja vaivalloisesti prosessilta, se on aivan jotain muuta. Rahalaitoksen nopean ja tehokkaan prosessin ansiosta täytät lainahakemuksen vain muutamissa minuuteissa. Ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat hakemuksen lähettämisen jälkeen välittömästi, ja kaikki viimeistään vuorokauden sisällä, joten tämän ansiosta pystyt tekemään mahdollisimman nopeita päätöksiä myös koirasi hoidon suhteen.

Mitä ottaa huomioon ennen lainan hakemista?

Koiran yllättävät kulut on mahdollista ehkäistä kattavalla lemmikkivakuutuksella. Usein sairaus tai onnettomuus ei kuitenkaan katso aikaa eikä paikkaa, ja eläinlääkärikulujen kattamiseksi rahaa on löydyttävä muualta.

Jos rahaa ei järjesty muulla tavalla, vakuudettoman kulutusluoton hakeminen voi olla varteenotettava vaihtoehto. Karvaisen ystävän pelastamiseksi moni on valmis tekemään mitä tahansa, mutta lainan tarkoituksena ei ole viedä ketään vararikkoon. Tästä syystä Rahalaitos tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kilpailuttaa lainansa riskittä sivustollaan jo muutaman minuutin sisällä, jolloin koiran hoitokulujen kattaminen sujuu sekä nopeammin että taloudellisemmin.