Koiraystävällinen koti ilahduttaa koko perhettä

On monta syytä hankkia lemmikiksi koira. Kun kotona on koira, koti ei ole koskaan täysin tyhjä, eikä huolia ole koskaan pakko kantaa yksin, vaan ne voi jakaa uskollisen ja luotettavan kuuntelijan kanssa. Koira tekee kanssa-asujiensa elämän onnellisemmaksi. Monien tutkimusten mukaan koiran seura vähentää stressiä ja lisää rentoutta. Lemmikin kanssa leikkiminen puolestaan lisää serotoniinin ja dopamiinin eritystä, mikä puolestaan osaltaan voimistaa hyvän olon ja tyytyväisyyden tunteita.

Koiran seurassa elämä ei myöskään juuri koskaan ole tylsää. Lemmikin olemuksen huolettomuudesta ja ilosta tarttuu ihmiseenkin jotain melkein kuin vahingossa. Koska koira ei ota itseään vakavasti, ihmisenkään ei tarvitse stressata liikaa. Muita koiran antamia oppeja ovat muun muassa rauhallisuus, sitoutuminen ja uskollisuus.

Panosta kylpyhuoneeseen ja huonekaluihin

Koska koti on myös lemmikin koti, sen koiraystävällisyyteen kannattaa panostaa. Esimerkiksi kuraiset tassunjäljet ovat väistämätöntä arkea ulkoilun jälkeen, joten kirjavat matot ovat täysin valkoisia taloudellisempi vaihtoehto, kuten myös pesua varten irrotettavat sohvanpäälliset. Ilman peseytymistä ei kuitenkaan monelta koiralenkiltä voida kotiutua. Koirissa on eroja siinä, kuinka mieltyneitä ne ovat pesuhetkiin. Usein laadukkaat ja tarkoituksenmukaiset kylpyhuoneratkaisut https://rorfokus.fi/ helpottavat vastahakoisenkin koiran suhtautumista veteen ja saippuaan. Kesällä puolestaan uima-allas, jonka tarvikkeita on helppo hankkia https://rorfokus.fi/ -verkkokaupasta, voi olla ihanteellinen ratkaisu, mikäli koiraa halutaan totuttaa veteen lempeällä ja hauskalla tavalla.

Huonekalujen valitseminen ja sijoitteleminen lemmikkiä ajatellen kuuluu sekin koiraystävälliseen kotiin oleellisena osana. Mikäli koira on pureskelevaa sorttia, se jättää todennäköisesti metallin materiaalina paremmin rauhaan kuin puun. Kun keskilattialla on riittävästi tilaa, koira ei törmäile huonekaluihin leikkiessään. Huonekasvien ja koriste-esineidenkin sijoittelun suhteen kannattaa noudattaa tervettä maalaisjärkeä.

Ihminen on lauman pomo

Vaikka kodin sisustaisi osittain koiran ehdoilla, se ei tarkoita, että ihmisen auktoriteettiasema katoaisi. Koira tarvitsee koulutuksen ja tunteen siitä, että ihminen on se henkilö, joka johtaa laumaa. Koiran kouluttamisessa omistajan tulee jaksaa olla johdonmukainen ja määrätietoinen. Joskus tuntuisi helpommalta antaa koiralle periksi, mutta näin toimimalla aiheuttaa lemmikille hämmennystä. Koiralla kuuluu olla oikeus luottaa siihen, että sama asia on sallittua tai kiellettyä aina.

Tärkeimmät käskyt, kuten “irti”, “odota” ja “tänne”, voivat parhaassa tapauksessa jopa pelastaa koiran hengen yllättävissä vaaratilanteissa. Rauhallisemmissakin yhteyksissä käskyjen sisäistäminen edesauttaa sitä, että koirasta tulee yhteiskuntakelpoinen ja onnellinen lemmikki. Kun koti ja koulutus ovat koiran osalta kunnossa, kaikki voivat keskittyä nauttimaan energisestä arjesta ja yhdessäolosta ilman turhia huolia.