Koirakennelin perustaminen

Moni koiraihminen haaveilee harrastuksensa nostamisesta seuraavalle tasolle ja miettii oman kennelin perustamista. Kasvatustyö on erityisen palkitsevaa, mutta se on myös toimintaa, johon ei kannata lähteä ilman perusteellista etukäteissuunnittelua ja -valmistautumista. Elävien olentojen kasvattamiseen liittyy myös valtava vastuu eikä se saisi koskaan olla liukuhihnatyyppistä toimintaa eli pentutehtailua, vaan kaikessa kasvatustyössä pitäisi edetä eläinten etu edellä. Jos olet valmis sitoutumaan alan eettisiin toimintaohjeisiin, kannattaa jatkaa artikkelin lukemista, sillä kerromme sinulle, kuinka pääset näppärästi alkuun kennelin perustamisessa.

Hakeudu yritysneuvojan juttusille

Jo melko varhaisessa vaiheessa kennelin perustamisen suunnittelua kannattaa hakeutua paikkakuntasi yritysneuvojan juttusille. Kaikilla yritystoiminnasta kiinnostuneilla suomalaisilla on oikeus saada maksutonta yritysneuvontaa ja tämä oikeus kannattaa hyödyntää. Kokenut yritysneuvoja osaa nimittäin tarkastella ideaasi ammattilaisen näkökulmasta käsin ilman vaaleanpunaisia silmälaseja ja näkee yleensä jo muutamalla silmäyksellä yritysideasi mahdolliset sudenkuopat. Parhaassa tapauksessa yritysneuvojalla olisi itsellään kokemusta kennelin perustamisesta joko omakohtaisesti tai asiakkaidensa kautta, mutta vaikkei juuri tämän alan kokemusta olisikaan, osaa ammattitaitoinen yritysneuvoja kyllä etsiä tarvittavaa tietoa ja ohjata sinut oikeiden yhteistyötahojen luo.

Saat yritysneuvojalta arvokkaita neuvoja ja näkemyksiä esimerkiksi alan kilpailuun, kirjanpitoon ja rahoitukseen liittyen. Usein jo idean varhaisvaiheessa yritysideaa lähdetään arvioimaan ja ruotimaan paljon käytetyn SWOT-analyysin pohjalta, jonka nelikenttä auttaa sinua kirkastamaan itsellesikin millaisia vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia suunnitelmaasi liittyy.

Kennelin rahoitus

Rahoitus on varmasti yksi suurimmista kynnyskysymyksistä aikoessasi perustaa oman kennelin. Myös tästä aiheesta kannattaa keskustella yritysneuvojan kanssa ja tehdä yhdessä laskelmia toiminnan kannattavuudesta ja mahdollisesta rahoitustarpeesta. Selvitä yritysneuvojan luona myös, onko sinulla mahdollista saada starttirahaa siinä vaiheessa, kun yritystoimintasi ottaa ensiaskeleitaan.

Vaikka saisitkin starttirahaa, se ei ole suuren suuri ja on lähinnä tarkoitettu yrittäjän elämiseen yrityksen alkuvaiheessa. Ellei sinulla siis ole säästöjä etkä ole syntynyt kultalusikka suussa, saatat tarvita toiminnan aloittamiseen lainan. Onneksi monenlaiset yrityslainat on nykyisin helppo hakea netin kautta!

Kannattaa tutustua esimerkiksi Qred-palveluun, jossa on helppo hakea myös akuuttia lisälainaa. Lainanhakeminen palvelun lomakkeella vie ainoastaan noin minuutin, sillä hakemuksen täyttäminen sujuu helposti ja nopeasti, minkä lisäksi lainanhaku on maksutonta eikä sisällä sitoumuksia. Saat lainatarjouksen sivuston kautta tunnissa. Hyväksytty lainatarjous antaa sinulle mahdollisuuden saada tarvitsemasi rahat tilillesi jo saman päivän aikana. Voit myös arvioida kuukausikulujasi sivuston näppärän työkalun avulla. Valitse vain tarvitsemasi lainasumma ja toivomasi laina-aika ja työkalu laskee sinulle esimerkinomaiset kuukausikulut, kuukausilyhennyksen ja lainan kokonaiskustannukset.